Zo vind je een goede boksschool

Samenvatting Artikel

Het aantal mensen dat interesse heeft in de bokssport lijkt de laatste jaren te zijn toegenomen in Nederland. Mocht ook jij belangstelling hebben om te gaan boksen – op welk niveau dan ook – dan heb je waarschijnlijk de keuze uit meerdere boksscholen in jouw woonomgeving om je bij aan te melden. Maar let op: niet elke boksschool is zonder meer voor iedereen geschikt. In dit artikel leggen we je daarom uit op basis van welke zes factoren je een goede boksschool vindt.

Locatie

Gezien het feit dat talrijke mensen (en jij dus mogelijk ook) een razend druk leven leiden is het altijd aan te raden om een boksschool in je eigen woonomgeving te zoeken. Hoe dichter bij huis je een school vindt, hoe minder tijd je hoeft te besteden om ernaartoe te reizen. Over de lange termijn win je met deze strategie met zekerheid de nodige uren.

Passend bij jouw doelstellingen

Minstens zo belangrijk als de locatie van de boksschool is of de school in kwestie tegemoet komt aan de doelstellingen die je voor ogen hebt. Sommige scholen zijn er namelijk vooral op gericht om leden op te leiden tot zeer goede wedstrijdboksers of misschien zelfs professionals. Andere boksscholen bieden daarentegen juist een ideale plek aan recreatieve boksers zonder verregaande ambities. 

Tegemoetkomend aan je eigenschappen

Je eigenschappen horen ook een grote rol te spelen bij jouw keuze voor een boksschool. Hierbij zijn vooral jouw lichaamsgewicht en je niveau van essentieel belang. Zoals je weet boks je namelijk normaal gesproken tegen mensen uit dezelfde gewichtsklasse en niveaugroep. Verzeker jezelf er dan ook van dat je een school vindt die plek biedt aan boksers met jouw eigenschappen en jouw boksstijl.

Imago

Jammer genoeg heeft de bokssport niet bij iedereen een fantastisch imago. Dat kan mede zijn veroorzaakt door de sfeer en omgangsnormen die bij sommige boksscholen gelden. Het is daarom de moeite waard even onderzoek te doen naar het bestaande imago dat een boksschool heeft waarin jij geïnteresseerd bent. De manier waarop een school, bijvoorbeeld via internet, naar buiten treedt zegt hier al veel over. Het afnemen van een proefles kan natuurlijk ook helpen om goed kennis te maken met een school.

Deskundigheid 

Of je nu grote boksambities hebt of juist liever recreatief blijft boksen, een boksschool met veel deskundigheid geniet altijd de voorkeur. Uiteraard speelt de desbetreffende docent hier een belangrijke rol in. Ook voor het peilen van dit vakmanschap is het volgen van een proefles verstandig. Een boksschool kan zijn deskundigheid echter ook tonen door kwalitatief goede producten te verkopen of te verhuren en nuttige informatie te verstrekken op de website en via social media. 

Toegevoegde waarde

Tenslotte kun je je keuze voor een boksschool baseren op eventuele extra’s die een school biedt. Deze extra’s kunnen bijvoorbeeld bestaan uit een mooi pand, een bekende docent, goede faciliteiten en/of een gezellige kantine waar je voor en na een training andere boksers kunt leren kennen.

Recente blog artikelen