Wat is White Collar boksen en voor wie?

Samenvatting Artikel

De laatste jaren kunnen de sporten boksen en kickboksen in Nederland rekenen op een gestage groei aan populariteit. Het aantal mensen dat met enige regelmaat in de ring staat of op een andere manier het boksen te maken heeft is dus groeiende. Hierbij gaat het niet alleen om mensen die zich uit eigen beweging aanmelden bij een boksvereniging. Er zijn namelijk ook initiatieven vanuit instanties en het bedrijfsleven.

Een goed voorbeeld van een dergelijk initiatief wordt gevormd door het zogeheten White Collar boksen. Vooral als je een voorname rol speelt in het bedrijfsleven is de kans groot dat je hier wel eens van hebt gehoord. Maar wat is White Collar boksen dan precies en voor wie is dit fenomeen eigenlijk op poten gezet? Hieronder lees je alles wat je erover moet weten.

Het principe van White Collar Boxing uitgelegd

Boksen is bij uitstek een van die sporten die voor iedereen geschikt zijn. Daarmee bedoelen we dat ook mensen die nog helemaal geen ervaring hebben deze sport kunnen beoefenen, al dienen deze onervaren boksers dan natuurlijk wel te trainen met en tegen mensen van hetzelfde niveau.

Welnu, bij White Collar boksen zal je in de praktijk zien dat relatief veel mensen zich aanmelden die nooit eerder hebben gebokst. Bij dit verschijnsel worden namelijk specifiek ondernemers, directeuren en managers uitgedaagd om zich aan te melden. Meld je je daadwerkelijk aan, dan zal je onder professionele begeleiding trainingen volgen, bijvoorbeeld één of twee keer per week. Aan de hand van die trainingen zal je zowel je boksskills als je lichamelijke en geestelijke fitheid verbeteren.

De genoemde trainingen hebben bij White Collar boxing nóg een specifiek doel, en dat is dat er periodiek een wedstrijddag georganiseerd zal worden. Op die dag mag je het in de ring in een echte wedstrijd opnemen tegen een andere speler van ongeveer hetzelfde niveau.

Waarom is deelname aan White Collar boksen eigenlijk zo interessant?

Als je ondernemer, directeur of manager bent, dan heb je volgens ons meer dan voldoende redenen om je aan te melden voor deelname aan White Collar boxing, te weten:

  • Door met enige regelmaat te boksen verbeter je tal van aspecten aan je eigen lichaam, waaronder je uithoudingsvermogen, je spierkracht, je wendbaarheid, je coördinatie en je discipline.
  • Als je vooruitgang boekt bij het boksen (iets waarop de kans groot is als je regelmatig traint) is dat goed voor je zelfvertrouwen en je zelfbeeld.
  • Opgedane boksvaardigheden kunnen in onverhoopte gevaarlijke situaties in het leven goed van pas komen.
  • Als ondernemer of bedrijfsleider geef je het goede (sportieve) voorbeeld aan je personeel. Hiermee inspireer je je werknemers hopelijk om ook genoeg sportieve activiteiten te ontplooien.
  • Je leeft echt toe naar een wedstrijddag waar spektakel en spanning gegarandeerd zijn.
  • Bij het White Collar boksen kom je volop in contact met andere ondernemers. Hierdoor heb je volop de kans om te netwerken, waardevolle contacten aan te knopen en/of inspiratie op te doen.
  • bij White Collar boxing is het gebruikelijk dat een deel van het contributiegeld wordt gedoneerd aan een goed doel.

Ben je benieuwd naar welke boksstijlen er zijn? Lees dan snel verder.

Recente blog artikelen