Business boksen

Samenvatting Artikel

Zowel vanuit diverse instanties als vanuit het bedrijfsleven worden er tal van initiatieven ondernomen om mensen meer te laten bewegen en te sporten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het doel om overgewicht en andere symptomen van een matige gezondheidsstaat tegen te gaan. Een goede gezondheid levert immers louter voordelen op: een grotere mate van fitheid en vitaliteit, een hogere productie en een hogere levensverwachting.

Wanneer we ons even specifiek richten op het zakenleven, dan zien we dat het zogeheten business boksen misschien wel het meest interessante verschijnsel is dat de laatste jaren is opgekomen. Door de pandemie is de bokssport bij velen misschien even op een lager pitje komen te staan, maar op het moment van schrijven komt dit gelukkig weer helemaal terug. Bij business boksen draait het allemaal om mensen uit het zakenleven – en dan met name bedrijfsleiders en managers – die het in de boksring tegen elkaar opnemen.

Verderop in dit artikel lees je wat er zoal komt kijken bij business boksen. Eerst gaan we echter dieper in op de voordelen van de bokssport in z’n algemeenheid.

Wat maakt dat boksen eigenlijk tot zo’n aantrekkelijke sport?

Niets ten nadele van andere sporten, maar de bokssport brengt in principe meer en grotere voordelen met zich mee dan de meeste andere sporten. Alleszins zijn dit zeven goede redenen om te gaan boksen:

  • Het vergroot je uithoudingsvermogen, zeker als het aankomt op het volhouden van inspanningen in de hoogste intensiteit. Daar is tijdens een bokswedstrijd namelijk zeker sprake van.
  • Het vergroot je spierkracht en je wendbaarheid.
  • Boksen vergroot je mate van discipline.
  • Het beoefenen van de bokssport perfectioneert je hand-oogcoördinatie en je ruimtelijke inzicht. 
  • De samenwerking tussen lichaam en geest wordt flink verbeterd.
  • Gaandeweg worden je zelfvertrouwen en je eigenwaarde vergroot door regelmatig te boksen.
  • Als je redelijk tot goed kunt boksen, kun je jezelf verdedigen in precaire situaties waarvan je uiteraard hoopt dat deze nooit zullen plaatsvinden.

Business boksen: dit komt erbij kijken

Wanneer je onder de doelgroep valt van het business boksen en je meldt je aan bij een dergelijke organisatie, dan zal je om te beginnen trainingen volgen. In principe zijn deze boks trainingen in eerste instantie bedoeld voor beginnende boksers, al kunnen mensen die al enige ervaring hebben met deze sport hier ook prima terecht. Je kunt ervan uitgaan dat er twee trainingen per week zullen plaatsvinden en dat het deelnemersveld bestaat uit andere ondernemers – uit welke branche dan ook.

Deze trainingen zorgen er uiteraard al voor dat je over het algemeen fitter wordt en dat je je boks vaardigheden ontwikkelt. Evenwel geldt bij business boksen ook dat je daadwerkelijk naar een concreet doel toewerkt. Dat is een boks evenement waar je onder het toeziend oog van mogelijke vele geïnteresseerden de ring in stapt om het op te nemen tegen een andere business bokser. Dit wedstrijdelement is er uiteraard niet voor niets; het zorgt ervoor dat je werkelijk het maximale uit je mogelijkheden – en dus je lichamelijke fitheid – haalt. Bovendien is een dergelijk evenement iets speciaals en spectaculairs om mee te maken, zeker als je ook iets weet te winnen!

Recente blog artikelen